Hål 17

Hål 8 Par 3

Hål 17

Hål 8 är sen gammalt känt för två saker: en bäver som tidigare huserade i bäcken från dammen till viken av Ljusnan till höger. Och att det var ett mardrömshål för många med en ridå av björkar precis framför gamla röd tee, som man måste flyga över. Från början bar de små buskar men med tiden blev de stora som hus. Nu är bävern borta och utslaget litet lättare, men fortfarande är det trots sin ringa längd ett par 3-hål som bjuder på svårigheter.

Björkar och buskar framför tee 48 har tagits bort för att få fri sikt in på green. Likaså har träd och buskar i kanten mot Ljusnan till höger om green tagits bort för att göra det lättare att följa och hitta bollen i vattenhindret och på så sätt snabba upp spelet.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:05 Skribent: Stefan Bengtsson