Frivilligt banarbete

Här är några exempel på frivilligt banarbete som medlemmarna hjälper till med. Arbetena leds av våra greenkeepers:

Iordningställande av driving range före öppning:

• Kontroll av stolpar och nät, laga stolpar och nät där det behövs.
  • Lägga ut mattor, bollmaskin ut + fylla på med bollar,
  • Fortsatt skötsel av range efter öppnande, bollplockning vid behov, hålla rent på mattor mm.
  • Städ och iordningställande av klubbhusområdet + ev. städ inomhus.

Banan före öppning:

• Krattning och borttagning av pinnar/grenar, löv
  • Prioritering greenområden 9, 10, 17, 3, 4, 2 därefter resterande ytor på klippta delar av banan.
  • Bunkrar städas från grenar och löv samt krattas. OBS att man måste ta bort lövhögarna direkt efter krattning så det inte blåser ut igen, läggs på lämplig plats t ex högen vid maskinhallen eller dammen mellan hål 10 och 18:nde tee.
  • Papperskorgar, bolltvättar m  m placeras ut.

Efter att banan öppnat:

Kontinuerlig skötsel av bunkrar: Krattning/ogräsrensning/trimning kanter efter behov och när vädret tillåter.

Tömning av papperskorgar och underhåll av bolltvättar vid behov.

Trimning runt träd/teeskyltar/vattenhinderskanter m m vid behov.

Uppdaterad: 01 MAJ 2017 10:09 Skribent: Stefan Bengtsson
Epost: This is a mailto link