Lättnader i covid-restriktioner från 1 juni

17 MAJ 2021 21:43
Det har kommit ny information från SGF och FHM om covid-19 och golfen.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2021 21:43

Covid-19: Lättnader från 1 juni
Regeringen lättar på ett antal coronarestriktioner från och med 1 juni. Därför häver SGF tävlingsavrådan från 1 juni, vilket innebär att klubb-, distrikts- och förbundstävlingar kan arrangeras med fulla startfält. Shotgunstarter tillåts, liksom samlingar (möten, prisutdelningar, mm) om man kan garantera minst två meters mellanrum mellan individer.

Även de coronarelaterade undantagen till golfreglerna hävs 1 juni, alltså krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa regel 3.3b.

OBS! I vissa regioner förekommer striktare restriktioner och dessa har prioritet framför SGFs rekommendationer. Hur FHMs allmänna riktlinjer för idrotten påverkar golfen finns att läsa i SGFs coronariktlinjer för golfspel som uppdateras löpande.  Det kan när som helst införas nya restriktioner, så håll er informerade!
På golf.se ligger även coronainformation för spelaren. Läs också om pandemilagen för idrotten i stort på Riksidrottsförbundets hemsida.

PS. Regel 3.3b handlar om resultathantering i slagspel och hur man hanterar scorekort. Efter 1 juni skall det ske precis som vanligt. Se mer på R&A hemsida:

Epost: Adressen Gömd

Kansliet nås på telefon