Mer om friskvårdsbidrag

18 JAN 2018 10:16
Nu har Skatteverket förtydligat vad som gäller för golf som friskvårdsbidrag. Det vi vet idag är:
  • Skapad: 18 JAN 2018 10:16

Golf är fullt ut avdragsgill som friskvårdsförmån för arbetsgivare. Alla arbetsgivare är godkända men personen som tar emot friskvårdsbidrag måste vara anställd.
Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor per år.
Det måste vara någon form av spelavgift, medlemsavgift i klubben är inte avdragsgill.
Förutom spelrättsavgift är även lektioner, greenfeeavgifter, egen träning på driving range, golfutbildningar och nybörjarkurser avdragsgillt. Men det är inte all greenfee som är avdragsgill. Det finns en gräns vad som anses vara motion av enklare slag, under 1 000 kronor .
Det är fortfarande upp till arbetsgivaren om företaget vill acceptera golf eller andra aktiviteter som förmån.
Personlig tränare är inte avdragsgill förmån.
Tränings- och motionsredskap är inte avdragsgillt.
Deltagaravgift i tävlingar är inte avdragsgillt.

E-post: This is a mailto link