Medlemsarbeten 2017

01 MAJ 2017 10:10
Bankommittén hade möte den 20 april och gjorde då upp en lista över frivilliga medlemsarbeten som måste utföras för att banskötseln skall fungera i år.
  • Uppdaterad: 20 JUL 2017 07:34

Medlemsarbeten för golfbaneskötsel

Det blir två städdagar den 10 och 13 maj, men under hela våren och sommaren behövs hjälp löpande. Då kan du kontakta greenkeeper Pär Öhrman som tipsar om aktuella arbeten. Arbeten som bör utföras snarast då vädret och snösmältningen tillåter:

Iordningställande av driving range före öppning

• Kontroll av stolpar och nät, laga stolpar och nät där det behövs.
  • Lägga ut mattor, bollmaskin ut + fylla på med bollar,
  • Fortsatt skötsel av range efter öppnande, bollplockning vid behov, hålla rent på mattor mm.
  • Städ och iordningställande av klubbhusområdet + ev. städ inomhus.

Banan före öppning:

• Krattning och borttagning av pinnar/grenar, löv
  • Prioritering greenområden 9, 10, 17, 3, 4, 2 därefter resterande ytor på klippta delar av banan.
  • Bunkrar städas från grenar och löv samt krattas. OBS att man måste ta bort lövhögarna direkt efter krattning så det inte blåser ut igen, läggs på lämplig plats t ex högen vid maskinhallen eller dammen mellan hål 10 och 18:nde tee.
  • Papperskorgar, bolltvättar m  m placeras ut.

Arbetet med att lägga duk på greener pågår. Målet är att alla greener täcks så fort det går, när det torkat upp kommer dukar tas av och hjälpsådd mm att starta sedan skall duk åter läggas på.

All hjälp med detta är välkommet.

Efter att banan öppnat:

Kontinuerlig skötsel av bunkrar: Krattning/ogräsrensning/trimning kanter efter behov och när vädret tillåter.

Tömning av papperskorgar och underhåll av bolltvättar vid behov.

Trimning runt träd/teeskyltar/vattenhinderskanter m m vid behov.

Du som vill hjälpa till mejlar namn, tel och när du kan ställa upp till This is a mailto link. Du får rangepolletter och fika efter dagsverket!

Tack!

E-post: This is a mailto link