Banrapport

05 MAJ 2016 10:54
Rapport från arbetet på banan.
  • Skapad: 05 MAJ 2016 10:54

Vår greenkeeper Pär Öhrman täckte som vanligt greenerna med dukar under vårvintern. P g a slitage och vindskador behövde vi köpa in nya dukar. Vi har också fått leverans av gräsfrö äromdagen var det dags att vertikalskära greenerna, stödså gräsfrö, och sen lägga tillbaks dukarna igen för att skydda dem mot nattfrost. Dukarna skapar en värmande växthuseffekt som gör att gräset gror snabbare. Om den utlovade värmen fortsätter nån vecka till, så kan kanske banan öppnas kring 18 maj. Följ utvecklingen från dag till dag på vår Face-booksida https://www.facebook.com/Hede-Vemdalens-Golfklubb-905742762823361/

På bilden kan du se hur ett prov från en av greenerna ser ut efter att ha stått inomhus i två veckor. Nu är det bara mer värme och gödsling som behövs - och så måste tjälen gå ur marken på fairways så att vattensamlingarna dräneras.

E-post: This is a mailto link