Covid-19 på banan

Vid besök på vår anläggning Hede Vemdalens GK gäller följande Covid-19 regler:

Du har som besökare ett starkt eget ansvar att förhindra smittspridning på våra anläggningar. Det innebär att du själv måste fundera på om ditt beteende vid besöket skapar trängsel, gör att avståndet till andra personer blir för kort eller skapar oro för smittrisk hos andra besökare.

Nya mutationer som är mer smittsamma, smitta som kan överföras från personer utan symptom på Covid-19 och att vaccinerade personer fortsatt kan sprida smitta utan att själva bli allvarligt sjuka, gör att vi alla måste fortsätta följa myndigheternas restriktioner och inte får slappna av. Vi måste tillsammans hålla i och hålla ut!

• Sprita (alt. tvätta) händerna vid ankomst till klubbhusen.
  • Håll avstånd (2 meter) till personalen och övriga personer.
  • Maxantal personer som får vistas samtidigt i vår reception/Café/shop är 2 kunder.
  • Vid in/ut passering skall alltid den som skall ut gå först.
  • Undvik trängsel vid in/ut passering.
  • Undvik trängsel vid rangen, puttinggreen och utanför klubbhuset.
  • Besök till toaletter är tillåtet .

Golfförbundets råd om hur du ska bete dig på banan:

Innan ronden

• Håll dig hemma om du har minsta symtom på sjukdom.
  • Boka speltid, betala och registrera automatiskt din ankomst digitalt, om möjligt.
  • Undvika kollektiva färdmedel eller samåkning till golfklubben.
  • Anländ till klubben så nära inpå din starttid som möjligt. Undvik att vänta in din tid inomhus.
  • Betala din rond med Swish eller kort.
  • Håll fysiskt avstånd till andra personer – både de du möter innan spelet och dina medspelare i bollen.

Under ronden

• Använd bara dina egna klubbor, bollar och peggar.
  • Om du har golfhandskar är det en god idé att använda dem.
  • Använd inte bolltvätten.
  • Håll avstånd till dina medspelare.
  • Använd digitalt scorekort. Om det inte är möjligt, använd eget scorekort och penna.
  • Försök att sopa undan dina spår i bunkern med foten i stället för att använda krattan.
  • Låt flaggstången sitta i vid puttning.
  • Nya tillfälliga regler för hålad boll gäller. Om klubben har valt att göra hålet grundare – för att underlätta upplockning – räknas bollen som hålad så länge någon del av den är nedanför markytan. Ronden är då också en handicaprond.

Efter ronden

• Inga handskakningar för att tacka för spelet.
  • Signera inte varandras scorekort. • Om du ska stanna kvar på klubben: håll avstånd.
  • Om du äter/dricker något: håll god handhygien och betala med Swish eller kort. Sprid ut er och håll avstånd till andra besökare

Håll i Håll ut!

Per-Arne Jandér Ordf