Hål 18

Hål 9 Par 4

Hål 18

Banans mest omtalade hål med Ljusnan längs hela högerkanten och en damm till vänster på strategiskt avstånd från tee 56 och 59. Statistiken säger att 9 är ett av banans svåraste hål. Ett rakt utslag ger möjlighet att nå green på två slag, men inte många når fram. Greenen vaktas av Ljusnan till höger och en del bollar rulla ner i en liten vik till höger som inte är lätt att se. Därför är det smart att hålla inspelet på den vänstar delen av green. Och just därför står flaggan ofta på den högra udden så man msået gå över viken om man vill gå på flaggan. Out of bounds till vänster och bortom green, men det är sällan i spel.

Träd och buskar till vänster om tee 48 har tagits bort för att göra det lättare att följa bollen och veta om, och i så fall var, den går ner i dammen. Träd till vänster om green har också rensats och ruffen klippts ner för att inte ett långt och bra inspel till någon meter utanför green skall bestraffas med ett omöjligt läge.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:05 Skribent: Stefan Bengtsson

I hjärtat av Härliga Härjedalen ligger Hede, ca 6 tim från Stockholm. Här finner du Hede-Vemdalens vackra 18-håls golfbana i parkmiljö intill Ljusnan med utsikt mot Sonfjället och dess nationalpark. Banan har erkänt hög kvalitet med fina stora greener - i år lika bra som många av de bästa i södra Sverige - och breda fairways. Banan är lätt att gå och passar både låghandicappare och nybörjare med sina 4 tees i olika längder: 41, 48, 56 och 59. Välkommen till golfbanan med områdets grönaste greener!

Öppettider Shop och Servering
9 -16

Geenfees (exempel, läs mer här)
Heldag senior 380 kr, 9 hål  210 kr
Heldag junior 210 kr, 9 hål 120 kr
Golfhäftet: 190 kr  Skriv nummer på golfhäftet i greenfeeboken.
Länsgreenfee heldag 300:-  9-hål 200:- (Gäller endast fulltidsmedlem i alla GK i distriktet.)
Driving range, golfbil och klubbset att hyra.

Betalning kan ske med SWISH, nr 123 0504 084

Ungdom 0-17 år som är fullvärdig medlem i golfklubb tillhörande JHGDF spelar GRATIS