Golf godkänt som friskvård

2018-01-15 11:53
Så kom beskedet Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD) har sagt ja till att golf ska vara berättigat till friskvårdsavdrag. Här är mer information!
  • Uppdaterad: 2018-01-18 10:55

En historisk dom från Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) den 12 januari 2018, följt av en tolkning från Skatteverket tre dagar senare, gav det glädjande besked Golfsverige arbetat hårt för och väntat länge på: Golf är godkänt som avdragsgill friskvårdsförmån.

Skrolla ned på sidan för information om vad domen innebär, en lista över godkända aktiviteter, en lista över aktiviteter so minte är avdragsgilla. Fler svar på vanliga frågor från golfklubbar/golfanläggningar, svar på vanliga frågor från golfspelare samt bakgrund till golfen och friskvårdsbidraget finns på http://www.golf.se/friskvardsbidrag

Svenska Golfförbundet har haft kontakt med Skatteverket och har fått bekräftat att beslutet innebär följande:

• Golf är fullt ut avdragsgill som friskvårdsförmån för arbetsgivare, som därmed kan erbjuda friskvårdsbidrag för golf till sina anställda.

• En förutsättning är att all personal inom organisationen/företaget erbjuds förmånen, det vill säga möjligheten att spela eller lära sig spela golf.

• Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor per år. Det spelar ingen roll om den totala spelkostnaden överstiger denna beloppsgräns, understiger den eller är uppdelad i flera mindre belopp.

• Det är fortfarande upp till arbetsgivaren om företaget vill acceptera golf eller andra aktiviteter som förmån. Det är också arbetsgivaren som bestämmer avdragsbeloppet för just sin arbetsplats, dock max 5 000 kr per år.

• Reglerna gäller från den 1 januari 2018.

Godkända avdragsgilla förmåner inom golf

• Spelrättsavgift

• Greenfeeavgifter (under 1 000 kr per tillfälle)

• Egen träning på drivingrange

• Golfträning, t.ex. nybörjarkurser, golfkurser, golflektioner (under 1 000 kr per tillfälle) och rådgivning i kost- och motionsfrågor

• Års- eller säsongskort för korthålsbana

• Års- eller säsongskort till träningsanläggning eller träningsområde

Inte godkänt som avdragsgill förmån

• Medlemsavgiften till golfklubben (samma gäller all föreningsidrott)

• Tränings- och motionsredskap, dvs golfklubbor och annan utrustning

• Deltagaravgift i golftävlingar

Epost: This is a mailto link

I hjärtat av Härliga Härjedalen ligger Hede, ca 6 tim från Stockholm. Här finner du Hede-Vemdalens vackra 18-håls golfbana i parkmiljö intill Ljusnan med utsikt mot Sonfjället och dess nationalpark. Banan har erkänt hög kvalitet med fina stora greener - i år lika bra som många av de bästa i södra Sverige - och breda fairways. Banan är lätt att gå och passar både låghandicappare och nybörjare. Välkomna till en av Norrlands finaste golfbanor!

Greenfee:

18-hål 350:-  9-hål 190:-
Driviing range, golfbil och klubbset att hyra.
Kansli/servering öppen vardagar 10-14, lördag - söndag 9-16.

Betalning kan ske med SWISH, nr 1230504084