Hål 18

Hål 18 Par 4

Hål 18

Banans mest omtalade hål med Ljusnan längs hela högerkanten och en damm till vänster på strategiskt avstånd från tee 56 och 59. Statistiken från 2014 säger att 18 är banans fjärde svåraste hål. Ett rakt utslag ger möjlighet att nå green på två slag, men inte många når fram. Greenen vaktas av Ljusnan till höger och en del bollar rulla ner i en liten vik till höger som inte är lätt att se. Därför är det smart att hålla inspelet på den vänstar delen av green. Och just därför står flaggan ofta på den högra udden så man msået gå över viken om man vill gå på flaggan. Out of bounds till vänster och bortom green, men det är sällan i spel. En pännande och vacker avslutning på en omväxlande och lättgången bana!

Förbättringar 2014: Träd och buskar till vänster om tee 48 har tagits bort för att göra det lättare att följa bollen och veta om, och i så fall var, den går ner i dammen. Träd till vänster om green har också rensats och ruffen klippts ner för att inte ett långt och bra inspel till någon meter utanför green skall bestraffas med ett omöjligt läge.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:05

I hjärtat av Härliga Härjedalen ligger Hede, ca 6 tim från Stockholm. Här finner du Hede-Vemdalens vackra 18-håls golfbana i parkmiljö intill Ljusnan med utsikt mot Sonfjället och dess nationalpark. Banan har erkänt hög kvalitet med fina stora greener - i år lika bra som många av de bästa i södra Sverige - och breda fairways. Banan är lätt att gå och passar både låghandicappare och nybörjare. Välkomna till en av Norrlands finaste golfbanor!

Greenfee:

18-hål 350:-  9-hål 210:-
Länsgreenfee 18-hål 280:-  9-hål 150:- (Gäller fulltidsmedlem i alla GK i länet samt fulltids- och greenfeemedlem i Svegs GK)
Driving range, golfbil och klubbset att hyra.
Klubbhusets öppettider: Måndag - Fredag  9-17, Lördag - Söndag 9-16.

Betalning kan ske med SWISH, nr 1230504084