Banutvecklingsprogram 2014-2017

Under 2014 - 2016 genomförde dåvarande banägaren Sonfjällsgolf AB ett banutvecklingsprogram i samarbete med klubben. Bl a invigdes nya främre tees (41) och hektometersystemet infördes, vilket innebär att färgerna tagits bort och namnet på tee anger hur många hundra meter som banan är från resp. tee.

Under rubriken Banan / Hela banan hål för hål kan du läsa om vilka förbättringar som gjorts. Byggnationen av nya tees och s k tee it forward är en viktig del för att göra banan attraktiv för alla spelare. Bemanningen på banan har fördubblats och vi satsar stort på att skapa en bana som är utmanande och rättvis, snabbare greener och bra lie på fairway. Under 2017 har Hede Företagargrupp tagit över ägandet av banan och driften sköts av klubben med Öhrmans Alltjänst som entreprenör för banskötseln. Den nya situationen med en pressad ekonomi gör att medlemmarna måste hjälpa till med frivilliga dagsverken för att banskötsen skall fungera i år.

Klubben har också tagit kontakt med Svenska Golfförbundet för att få banan slopad för tee 41 även för herrar. Detta för att ge alal som inte slår så långt möjlighet att registrera hcp-påverkande ronder. Det kan gälla äldre herrar, knattar, handigolfare, men erbjuder också en rolig och bra variant för träning och tävling med kortare klubbor.

Uppdaterad: 2017-05-01 10:23